• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg friss spenótlevél
  • 130 g hámozott hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • 20 g zsemlemorzsa
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A spenótleveleket szedd le a szárról, és hideg vízben mosd át alaposan többször, majd hagyd lecsöpögni. Aprítsd fel a hagymát. A fokhagymát hámozd meg és ezt is vágd fel apróra.
  • 2A serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a zsírt, majd az apróra vágott hagymát pirítsd rajta üvegesre. A lángot csökkentsd harmadára, add hozzá a fokhagymát is és kevergetés mellett pirítsd még 1 percig.
  • 3Add hozzá a spenótot, alaposan keverd össze és forrald lefedve 1 percig. Keverd át és újra hagyd főni 1 percig. Keverd át újra, add hozzá a zsemlemorzsát, alaposan keverd össze és forrald lefedve 1 percig. Keverd át és újra hagyd főni 1 percig. Keverd át újra, add hozzá a zsemlemorzsát, keverd össze és hagyd a melegen 1 percig.
  • 4Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd és keverd össze alaposan.
Tip
A spenótot jobb, ha magasabb edényben mosod át a hideg vízzel, így a föld vagy homokszemek lesüllyednek az edény aljára. A vizet többször kell cserélni. Rövid ideig melegítsd a spenótot, a hosszabb ideig tartó hőkezelés hatására elszürkül. A spenótot késsel összevághatod egy vágódeszkán, de ne legyen túl apró. Ha nem tálalod azonnal, adhatsz hozzá egy kis tejszínt, attól szép zöld színe marad. A fent említett mennyiséghez elegendő 80 ml tejszín (min. 31%), amit csak a spenótos edényben forralj fel, keverd el és vedd le a tűzről.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK