4 adag
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 25 db friss eper
- 1 kg puha zsíros túró
- 120 g vaj (olvasztott)
- 60 g porcukor
- 4 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- Csipet só
- 600 g rétesliszt + liszt a tészta formázásához
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tedd a túrót egy nagyobb tálba, adj hozzá egy csipet sót, tojást és lisztet és gyúrd össze alaposan. A tészta nem lehet híg, ezért ha szükséges, adagolj hozzá még lisztet. Pihentesd kb. 15 percig a hűtőben.
- 2Egy nagyobb edényben forralj fel sós vizet. Az epret mosd meg, a szárát vágd le. Ha nagyobbak, akkor kisebb darabokra is vághatod.
- 3A tésztából lisztezett nyújtódeszkán kb. 4 cm-es gombócokat tépkedj, majd lapítsd őket ki. Törekedj arra, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek. Tegyél egy-egy (lecsepegtetett, megszárított) epret a tészták közepére és óvatosan formáld őket gombóccá. Alaposan nyomkodd össze a tésztát az eper körül. A gombócokat azonnal tedd a már forrásban lévő vízbe és főzd 6 percig őket.
- 4Szűrőkanállal vagy szitával vedd ki a gombócokat a vízből. Önts rá tejfölt, szórd meg porcukorral és öntsd rá az olvasztott vajat.
Tip
Nagyon alaposan nyomkodd össze a gombócokat, mert ha valahol lyukas a tészta, akkor szétesnek a gombócok. Ne főzd túl sokáig a gombócokat, hogy az eper ne főjjön szét bennük és ne puhuljon meg. Megszórhatod a gombócokat reszelt kemény túróval vagy natúr joghurttal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!