4 adag
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 300 g elülső marhahús (nyak)
- 100 g hámozott hagyma
- 200 g hámozott burgonya
- 40 g sima liszt
- 1,2 liter marha alaplé
- 3 hámozott gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál édespaprika
- 1 evőkanál szárított majoranna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2Kockázd fel a húst 0,5 cm nagyságú darabokra, sózd és borsozd. Finoman aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a zsírt és gyakran kevergetve pirítsd a hagymát aranysárgára. Add hozzá a köményt és a húst, keverd össze és süsd addig, amíg a hús leve el nem fő. Kevergesd gyakran.
- 3Keverd össze, sózd és borsozd, majd forrald fel. Ismét vedd harmadára a lángot és hagyd rotyogni 20 percig.
- 4Amint a hús leve elpárolog és csak zsír marad a serpenyő alján, adj hozzá lisztet, vedd harmadára a lángot és 2 percig folyamatosan kevergesd. Add hozzá a fokhagymát és a paprikát, alaposan keverd össze, majd add hozzá a húslevest.
- 5Kockázd fel a burgonyát 1 cm nagyságú darabokra és add hozzá a leveshez a szárított majorannával együtt. Főzd a levest alacsony lángon kb. 15 percig, amíg a burgonya megpuhul. Időnként keverd meg a levest, hogy ne ragadjon le. Ízlés szerint sózd és borsozd a levest.
Tip
Mindig dörzsöld össze a szárított majorannát az ujjaid vagy a tenyereid között, hogy kihozd az ízét. Ízlés szerint az édespaprikával együtt adj csípős fűszerpaprikát a leveshez. A húst le is darálhatod. Ízlés szerint tálald a levest néhány friss majorannalevéllel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!