Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A CSIRKESZÁRNYHOZ
- 750 g csirkeszárny
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- Sima liszt a bundához
- Növényi olaj sütéshez
- Csipet só
- Csipet bors
HOZZÁVALÓK A ZÖLDSÉGTÁLHOZ
- 2 szár 10 cm hosszú zellerszár
- 2 kisebb sárgarépa
- egy csokor 10 cm hosszú fehér retek
- ½ gerezd fokhagyma
- 200 g tejföl
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- Bors
- Só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
A CSIRKESZÁRNY ELKÉSZÍTÉSE
- 1Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, vágd le a végeket és az ízületek mentén vágd fel őket.
- 2Egy tálban keverd össze a balzsamecetet, az édespaprikát, a sót és a borsot, majd add hozzá az előkészített szárnyakat. Keverd össze őket, majd tedd félre.
- 3Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat kb. 160°C-ra.
- 4Forgasd a csirkeszárnyakat lisztbe és rázd le róla a felesleget. Kb. 15 percig a forró olajba merítve pirítsd aranysárgára. Ha kész, vedd ki az olajból és csepegtesd le őket egy konyhai papírtörlővel kibélelt tányéron.
A ZÖLDSÉGTÁL ELKÉSZÍTÉSE
- 1Tisztítsd meg a zellerszárakat, majd vágd őket 4 részre.
- 2Tisztítsd meg a retket és a sárgarépát, majd vágd akkorára, mint a zellert.
- 3Szeleteld fel a megpucolt fokhagymát, keverd össze a tejföllel és a metélőhagymával. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!