Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg feketekagyló
- 500 g pappardelle
- 100 g vaj
- 200 ml száraz fehérbor
- 100 g mascarpone
- 1 citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss snidling (metélőhagyma)
- 1 db (kb. 150 g) vöröshagyma
- 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
- Kevés kakukkfű
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Kevés vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- 2Felöntjük fehérborral, és 2-3 percig nagy lángon forraljuk, hogy az alkohol eltávozzon.
- 3Hozzáadjuk a feketekagylót, a zöldfűszereket és a mascarponét és alaposan összeforraljuk fedő alatt, 2-3 perc alatt.
- 4A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, és szűrővel a kagylómártásba tesszük, közvetlenül a vízből.
- 5Ellenőrizzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk és zöldfűszerekkel alaposan megszórjuk.
Tip
Készülhet bármilyen, akár konzervkagylóból is. Adhatunk hozzá garnélát vagy másfajta rákot is, ha szeretjük. Pappardelle helyett bármilyen tészta megteszi, csak ne főzzük túl puhára.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!