Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db (kb. 1 kg) Le GourMate sous vide császárhús
- 1 kg burgonya
- 1 kisebb fej lilakáposzta (kb. 500 g)
- 2 db (kb. 300 g) vöröshagyma
- 1 alma
- 50 ml vörösborecet
- Pár kanál (kb. 50 g) cukor
- Só
- Csillagánizs
- 100 ml olívaolaj
- 100 g vaj
- 100 ml száraz fehérbor vagy pezsgő
- 1 kávéskanál köménymag
- Friss zöldfűszerek (pl. snidling, petrezselyem stb.)
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A sous vide császárhúsokat tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 15 percre. Ezután bontsuk ki és tegyük félre a levét, a húsokat töröljük szárazra.
- 2A burgonyát hámozzuk meg, sós vízben főzzük puhára.
- 3A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg kevés olívaolajon a fokhagymával együtt.
- 4Ha szépen megpárolódott, a felét vegyük ki a párolt káposztához, a másik felét pedig pirítsuk meg szép aranyszínűre.
- 5A karamellizált hagymához adjuk a megfőtt burgonyát, és vajjal törjük össze. Tálalásig tegyük félre.
- 6A lilakáposztát gyaluljuk le, és sózzuk meg egy kicsit, hogy összeessen.
- 7Kevés olívaolajon barnítsunk meg egy kanál cukrot, majd dobjuk bele a csillagánizst és egy kevés szemes köményt, ami kipattog.
- 8Ezután mehet hozzá a besózott káposzta és a meghámozott, cikkekre vágott alma és a bor vagy pezsgő.
- 9Így együtt pároljuk, míg kissé megpuhul. Ne főzzük túl, maradjon kissé ropogós. A savasságát ecettel állítsuk be.
- 10A császárhúst bőrös oldalával kezdve pirítsuk körbe egy serpenyőben, kevés olajon míg szép aranyszínű lesz mindenhol. A saját levét felforralva, leszűrve tálaljuk szószként a burgonyával és a párolt káposztával a sülthöz.
- 11Apró, színes salátalevelekkel, frissen vágott zöldfűszerekkel díszítsük.
Tip
A húst süthetjük 220 fokra előmelegített sütőben is, használjunk szilikonos zsírpapírt, így nem ragad le. Ha nem szeretjük a csillagánizst, ki is hagyhatjuk. Császárhús helyett használhatunk kacsa- vagy libacombot, csirkemellet vagy sertéstarját is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!