• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db (kb. 1 kg) Le GourMate sous vide császárhús
  • 1 kg burgonya
  • 1 kisebb fej lilakáposzta (kb. 500 g)
  • 2 db (kb. 300 g) vöröshagyma
  • 1 alma
  • 50 ml vörösborecet
  • Pár kanál (kb. 50 g) cukor
  • Csillagánizs
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 100 ml száraz fehérbor vagy pezsgő
  • 1 kávéskanál köménymag
  • Friss zöldfűszerek (pl. snidling, petrezselyem stb.)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A sous vide császárhúsokat tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 15 percre. Ezután bontsuk ki és tegyük félre a levét, a húsokat töröljük szárazra.
  • 2A burgonyát hámozzuk meg, sós vízben főzzük puhára.
  • 3A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg kevés olívaolajon a fokhagymával együtt.
  • 4Ha szépen megpárolódott, a felét vegyük ki a párolt káposztához, a másik felét pedig pirítsuk meg szép aranyszínűre.
  • 5A karamellizált hagymához adjuk a megfőtt burgonyát, és vajjal törjük össze. Tálalásig tegyük félre.
  • 6A lilakáposztát gyaluljuk le, és sózzuk meg egy kicsit, hogy összeessen.
  • 7Kevés olívaolajon barnítsunk meg egy kanál cukrot, majd dobjuk bele a csillagánizst és egy kevés szemes köményt, ami kipattog.
  • 8Ezután mehet hozzá a besózott káposzta és a meghámozott, cikkekre vágott alma és a bor vagy pezsgő.
  • 9Így együtt pároljuk, míg kissé megpuhul. Ne főzzük túl, maradjon kissé ropogós. A savasságát ecettel állítsuk be.
  • 10A császárhúst bőrös oldalával kezdve pirítsuk körbe egy serpenyőben, kevés olajon míg szép aranyszínű lesz mindenhol. A saját levét felforralva, leszűrve tálaljuk szószként a burgonyával és a párolt káposztával a sülthöz.
  • 11Apró, színes salátalevelekkel, frissen vágott zöldfűszerekkel díszítsük.
Tip
A húst süthetjük 220 fokra előmelegített sütőben is, használjunk szilikonos zsírpapírt, így nem ragad le. Ha nem szeretjük a csillagánizst, ki is hagyhatjuk. Császárhús helyett használhatunk kacsa- vagy libacombot, csirkemellet vagy sertéstarját is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK