Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 g eper
  • 400 ml Moscato fehér aromás bor
  • 200 g porcukor
  • 4 teáskanál Marsala bor
  • 8 tojássárgája

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Tisztítsd meg az epret, vágd fel a szemeket nyolcfelé, adj hozzá 5 evőkanál cukrot, majd keverd össze.
  • 2
    Önts fel egy lábast vízzel és helyezz rá egy porcelán, üveg vagy rozsdamentes acél tálat. A tálat ne érje víz. Amint a víz forrni kezd, öntsd bele a tálba a tojássárgáját és a Moscato fehérbort, adj hozzá 200 g cukrot, majd habverővel verd habbá. A habosítás végén add hozzá a Marsala bort.
  • 3
    Vedd el a tálat a lábasról és rövid ideig verd fel a habot.
  • 4
    Egy kerek tálat tölts meg az édesített eperrel. Öntsd le a sabayonnal. Távolítsd el a formát és karamellizáló pisztollyal enyhén flambírozd meg a sabayon tetejét.
Tip
Az előkészítés végén használhatsz karamellizáló pisztolyt, de a sabayont nem szabad megsütni. A díszítésnél engedd szabadjára a kreativitásodat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

500 g eper