4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A PANNA COTTÁHOZ
- 10 g lapzselatin
- 400 g habtejszín min. 30%
- 1 vaníliarúd
- 130 g cukor
HOZZÁVALÓK AZ EPERÖNTETHEZ
- 12 db egész eper
- 10 g vaníliás cukor
- 10 g étkezési keményítő
- 2 evőkanál eperszirup
- Friss menta a díszítéshez
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Áztasd a lapzselatint egy tál hideg vízbe.
- 2Vágd fel a vaníliarudat hosszában és egy kés hegyével kapard ki a magokat.
- 3Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe és lassan melegítsd fel. Várd meg, míg gőzölög, de ne forrald fel. Vedd le a serpenyőt a tűzhelyről és add hozzá a tejszínhez a cukrot és a vaníliamagokat. Keverd össze, majd hagyd lehűlni 70-80°C-ra.
- 4Nyomd össze a zselatint és add hozzá a forró tejszínhez. Alaposan keverd őket össze egy habverővel, majd szűrd bele egy edénybe. Tedd be a hűtőbe hűlni legalább 4 órára.
- 5Tisztítsd meg az epret és vágd negyedekre.
- 6Keverd össze a cukros vizet és az étkezési keményítőt, majd forrald alacsony lángon egy serpenyőben. Öntsd hozzá az eperszirupot, keverd össze és add hozzá a felnegyedelt epret. Forgasd össze és hagyd hűlni.
- 7Borítsd ki egy tányérra a panna cottát, add hozzá az eperöntetet és díszítsd friss mentalevéllel.
Tip
A panna cotta elkészítéséhez szükséged lesz 4 darab 9 cm átmérőjű tálra és egy konyhai hőmérőre. Tálalás előtt tedd az edényt kis időre forró vízbe, hogy a panna cottát könnyen ki tudd borítani belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a panna cotta állaga lágyabb legyen és nem szeretnéd kiborítani az üvegtálból, akkor 10 g helyett csak 5 g zselatint használj, majd öntsd a kész keveréket a tálba és hagyd kihűlni. Add hozzá az epret és tálald az üvegben.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!