• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A PANNA COTTÁHOZ

  • 10 g lapzselatin
  • 400 g habtejszín min. 30%
  • 1 vaníliarúd
  • 130 g cukor

HOZZÁVALÓK AZ EPERÖNTETHEZ

  • 12 db egész eper
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 g étkezési keményítő
  • 2 evőkanál eperszirup
  • Friss menta a díszítéshez

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Áztasd a lapzselatint egy tál hideg vízbe.
  • 2Vágd fel a vaníliarudat hosszában és egy kés hegyével kapard ki a magokat.
  • 3Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe és lassan melegítsd fel. Várd meg, míg gőzölög, de ne forrald fel. Vedd le a serpenyőt a tűzhelyről és add hozzá a tejszínhez a cukrot és a vaníliamagokat. Keverd össze, majd hagyd lehűlni 70-80°C-ra.
  • 4Nyomd össze a zselatint és add hozzá a forró tejszínhez. Alaposan keverd őket össze egy habverővel, majd szűrd bele egy edénybe. Tedd be a hűtőbe hűlni legalább 4 órára.
  • 5Tisztítsd meg az epret és vágd negyedekre.
  • 6Keverd össze a cukros vizet és az étkezési keményítőt, majd forrald alacsony lángon egy serpenyőben. Öntsd hozzá az eperszirupot, keverd össze és add hozzá a felnegyedelt epret. Forgasd össze és hagyd hűlni.
  • 7Borítsd ki egy tányérra a panna cottát, add hozzá az eperöntetet és díszítsd friss mentalevéllel.
Tip
A panna cotta elkészítéséhez szükséged lesz 4 darab 9 cm átmérőjű tálra és egy konyhai hőmérőre. Tálalás előtt tedd az edényt kis időre forró vízbe, hogy a panna cottát könnyen ki tudd borítani belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a panna cotta állaga lágyabb legyen és nem szeretnéd kiborítani az üvegtálból, akkor 10 g helyett csak 5 g zselatint használj, majd öntsd a kész keveréket a tálba és hagyd kihűlni. Add hozzá az epret és tálald az üvegben.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A PANNA COTTÁHOZ

HOZZÁVALÓK AZ EPERÖNTETHEZ