
MSC ördöghalfilé bőr nélkül
kb. 230 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 6 NAPIG
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
MSC ördöghal filé bőr nélkül cc. 200g
Termékleírás
Az ördöghal, az ördöghalfélék családjának tagja, az Atlanti-óceán északi részén, Kanadától Észak-Karolináig, Norvégiától a Földközi-tengerig és a nyugat-afrikai partok mentén él.
Információk
Az ördöghal bizonyára nem a legszebb hal a tengerben. Az esetenként "tengeri ördögként" emlegetett hal hatalmas fejjel büszkélkedhet, amely testének mintegy felét (akár 50 kg-ot) foglalja el. De ne ijedj meg ettől a megjelenéstől. A "tengeri szűzpecsenyének" vagy "a szegény ember homárjának" is nevezett, Európa-szerte (különösen Franciaországban, ahol lotte néven ismerik, és ezt a nevet időnként angolul is átveszik) kedvelt tengeri halat Japánban is csemegének tartják. A hatalmas fejeket gyakran homárcsali formájában hasznosítják újra, ami segít csökkenteni az élelmiszer-pazarlást. A hús alacsony kalóriatartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A ördöghal a cukorbetegség elleni küzdelemben is szerepet játszott. A hal hasnyálmirigye volt a gyártott inzulin egyik első forrása.
Ízvilág
Az ördöghal finom hal édes aromával. A zsenge, pikkelyes, fehér hús alacsony zsírtartalmú, szilárd szerkezetű, és nagyon édes, finom, homárszerű ízű. A halnak csak a farokrésze ehető; ezt a részt általában megnyúzzák és filézik. Sok más fehér hallal ellentétben az ördöghal nem rendelkezik apró csontokkal. Így a süllő könnyen elkészíthető, és sok halkereskedő kész steak vagy filé formájában árulja.
Ajánlott előkészítés
A szilárd, húsos hal viszonylag jól bírja a közvetlen hőkezelést, például a grillezést és a sütést, és nem esik szét sütés vagy pörkölés közben. Az ördöghal akár töltve és sütve is elkészíthető, így a csirke vagy a pulyka peszkateriánus alternatívája lehet. Elég erős ahhoz, hogy szelethez hasonlóan megsüssük, vagy sós ragu-t készítsünk belőle, amelyet pappardelle-re tálalhatunk. Vigyázzunk azonban, hogy ne főzzük túl, nehogy megkeményedjen.
Elkészítési javaslat
Két egyszerű módja van a hal elkészítésének.
- Serpenyőben sült ördöghal olívaolajban és vajban
- Forró serpenyőben forgassunk össze egy kevés olívaolajat és vajat, mielőtt hozzáadjuk a fűszerezett halat.
- Süssük oldalanként 5-7 percig a vastagságtól függően, és kanalazzuk rá a szaftját.
- Tálalás előtt locsoljuk meg citromlével és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
- Sült ördöghal
(Ez egy nagyszerű lehetőség, különösen a vastagabb filék esetében, amelyeket nehéz lehet egyenletesen megsütni a tűzhelyen.)
- Adjunk olívaolajat és vajat egy forró tűzálló serpenyőbe a tűzhelyen.
- Süssük a halat oldalanként 2 percig az olívaolajban és a vajban.
- Ezután tegyük át a 400 fokos sütőbe további 5-10 percre, amíg megpuhul.
- Tálalás előtt locsoljuk meg citromlével és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Termelői információ
A Fjord Bohemia 1999-ben alakult kis cégként a Prágában, Čakovicében. Különféle friss halakra és egyéb tenger gyümölcseinek feldolgozására specializálódtak. A professzionalizmus jellemző a cégre, mivel több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek. Jelen vannak a kelet- és közép-európai piacokon.
Tárolás
0 - +4°C.
Felhasználás
Felbontás után azonnal használd fel.
Forgalmazó
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2 196 00 Praha 9
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Allergének
Hal |