

Titbit
BIO Nápolyi tök, lédig
kb. 1,07 kgFRISSESSÉGI GARANCIA
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A Lunga di Napoli tök átlagosan 60-120 centiméter hosszú, hengeres alakú, enyhén gömbölyded végű. Évszázadok óta népszerű fajta Olaszországban, különösen a déli régiókban. Campaniában, Szicíliában és Pugliában a cianfotta vagy giambotta néven ismert regionális leveshez használják, amelyet chilipaprikával, padlizsánnal, paradicsommal, körtével és szilvával készítenek. Szicíliában sütve, hűtve és ecettel, olajjal, fokhagymával, mentával és cukorral, Campaniában pedig chilivel ízesítve is szívesen tálalják.
Érdekessége
Már 1856-ban említést tesznek róla Vilmorin klasszikus francia kerti zöldségeket bemutató, illusztrált albumában, A zöldségeskertben. Béta-karotinban gazdag, amely tápanyag a húsának színéért is felelős, valamint C-vitaminban.
Felhasználás
Főtt felhasználásra, például párolásra, főzésre és sütésre alkalmas, a héja tetszés szerint a főzés előtt vagy után eltávolítható. A főtt tök pürésíthető és hozzáadható levesekhez, curryhez, pitékhez, befőttekhez, például zucca da marmaletta vagy sütőtöklekvár, gyors kenyér, gnocchi, ravioli és mártásokhoz. Felkockázható, megfőzhető, és rizottóhoz, tésztához, pizzához, rakott ételekhez, empanadákhoz vagy tökfőzelékhez is adható.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.