
Kifli-szelekció
BIO Édesburgonya, lédig
kb. 230 gFRISSESSÉGI GARANCIA
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Ez a hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség, másik nevén batáta, Dél-és Közép-Amerikában őshonos
Elkészítési javaslat
- 4 nagy édesburgonya
- Kelkáposzta (kb. 200 g)
- 1 csomag feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só
- Bors
- Alaposan mosd meg az édesburgonyát meleg vízben és szárítsd meg. Szúrd meg villával több helyen, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd puhára 200°C-on, kb. 45 perc alatt.
- Közben vágd apróra a káposztát, a fetát pedig villával törd össze. Tedd őket egy tálba és 2 evőkanál olívaolajjal keverd össze.
- Vedd ki a készre sült édesburgonyát a sütőből, majd vágd le mindegyiknek a tetejét és kanalazd ki a belsejét. Tedd a kikanalazott részt a fetás keverékhez, keverd el újra, majd sózd és borsozd.
- Töltsd meg ezzel a keverékkel a kikapart burgonyákat, majd süsd újra kb. 10 percig.
Felhasználás
Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle. Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek, általában elmondható, hogy a rebarbara, a sütőtök és a burgonya felhasználási módjaihoz hasonlít a felhasználási területe. Elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült fogások mellé illik.
Tárolás
Magas víztartalma miatt, hűvös helyen tárolva is csak néhány napig áll el.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
1106, Budapest jászberényi út 45.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
A termék azonnali felhasználást igényel, még az átadás napján szükséges elfogyasztani.