Szállítás

Kosár

Sárga burgonya, lédig

kb. 140 g

kb

 89 Ft 649 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

700+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Franciaország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Lágy állaga mellett, édes ízében is eltér a rendes krumplitól. Ennek az az oka, hogy a krumpliban lévő cukornak még nem volt ideje keményítővé alakulni.

Érdekessége

A krumpli vitaminokban és ásványi anyagokban jóval gazdagabb a telet veremben átvészelt krumplinál, magas víztartalmánál fogva pedig energiatartalma csak töredéke annak, így diétázók is bátran fogyaszthatják. 

A Dél-Amerikában őshonos élelmiszernövényt a keményítőben gazdag gumójáért világszerte termesztik.

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Az édességének és frissességének köszönhetően az újkrumpli remek saláta-alapanyag.

Ricottás-rozmaringos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg újkumpli
  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb szál kolbász (opcionális)
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 8 tojás

Elkészítés:

  1. Az újkrumplikat némi sikálás után megpucoltnak nyilvánítjuk, kevés sós vízben megpároljuk.
  2. Eközben megfőzzük a tojásokat.
  3. Amikor kész a krumpli, egy nagyobb jénai aljára helyezzük a fele adagot, erre rászeljük a tojások felét, picit megsózzuk, beterítjük a ricottával, megszórjuk rozmaringgal, adott esetben elhelyezzük a kolbász karikákat.
  4. Ezután a maradék krumplit ráhalmozzuk, közé aprítjuk a tojást, sózzuk, tejföllel letakarjuk, és rozmaringgal meghintjük. 200 fokos sütőbe tesszük, és bő fél-háromnegyed órát hagyjuk érni az ízeket.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. Pince körülmények között hosszú ideig tárolva, a fogyasztói minőség elvesztése nélkül


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.