Darnyik savanyúság
Darnyik Idei készítésű, friss, ropogós, új kovászos uborka
0,8 kgHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Kiszerelés
Nettó tömeg: 800g
Töltő tömeg: 500g
A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. Hiszen nem csak édes-savanyú vagy szimplán savanyú, mint a többi tartósított zöldség, hanem sokkal több annál. Az uborka a mennybe megy kovászolás közben, egyszerre lesz sós, savanyú, kicsit csípősen-erjedt, és akkor még csak az ízről beszéltünk.
Érdekessége
A kovászos uborka jótékony hatásai:
- tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt,
- a benne található enzimek egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést,
- súlycsökkenést eredményezhet, fogyókúrázók beépíthetik napi étrendjükbe,
- az uborka és a lé fogyasztása hangulatjavító és agyserkentő is lehet,
- a kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra,
- hatásos a gyomorfekélyre.
Felhasználás
Legyen szó főételekről, sült húsokról, a kovászos uborka tökéletes köret lehet bármi mellé vagy akár magában fogyasztva is.
Termelői információ
A vállalkozás Kft. formájában 1996 óta végzi a savanyúság előállítási tevékenységet, azonban a tulajdonosok ebben az iparágban több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkeznek. Kezdetben a cég főprofilja a káposztasavanyítás volt, azonban csak ezzel a termékkel nem maradhattak volna tartósan versenyben, ezért a vállalkozás termékkörének szélesítése kulcskérdéssé vált a fennmaradás szempontjából. 1984-ben a Csemege Kereskedelmi Hálózat megnyitotta első élelmiszer üzletét Budapesten a Sugár bevásárlóközpontban. Magyarországon először savanyúságot polietilén tasakban itt lehetett vásárolni. Pár éven belül a csemege hálózat tizennyolc üzletében volt kapható a csomagolt savanyított káposzta. 1998-ig a tulajdonosok termelői tevékenységet is folytattak előállítva az alapanyagot a feldolgozáshoz. A savanyúság szezonális jellegéből adódóan nyáron alapanyag termelés folyt, télen pedig feldolgozás. A savanyító üzem alapvetően kétféle terméket állít elő: elsősorban savanyított káposztát, másodsorban pedig különböző zöldségekből készülő savanyúságokat. A klasszikus savanyúságok mellé a cég folyamatosan fejleszt és ötletel más különleges termékek előállítása érdekében.
Tárolás
2-7°C között, hűtőben tárolandó. Felbontás után lefedve, hűtőszekrényben tárold, és 7 napon belül fogyaszd el.
Forgalmazó
D&D Kft.
2193, Galgahévíz, József A. u. 13.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |