Fokhagyma, csomagolt

250 g
749 Ft 2 996 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

500+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Kína,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A csomag átlagosan 5 fej fokhagymát tartalmaz.

A fokhagyma kiváló fűszer és gyógynövény is. Jellegzetes szaga ne tántorítson el senkit a fogyasztásától: a fokhagymát nem csak jó íze, de gyógyhatása miatt is érdemes beépíteni a mindennapi étkezésünkbe.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Több mint huszonöt fajta hatóanyag - enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek - található meg benne. Legfőbb értéke, hogy felmelegíti az emésztő- és a légzőrendszert, megvéd az érelmeszesedéstől, segíti a szív munkáját valamint javítja a vérkeringést. 

Felhasználás

Húsos és zöldséges ételeink elengedhetetlen ízesítője, de fokhagyma krémleves is készülhet belőle.

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 100 g hámozott fokhagyma
  • 70 g vaj
  • 60 g sima liszt
  • 1,2 liter csirke alaplé
  • 200 ml tejszín, min. 31%
  • Egy csipet őrölt szerecsendió
  • Egy csipet fehérbors

Elkészítés:

  1. Vágj fel durvább darabokra 100 g fokhagymát. Egy serpenyőben olvassz meg 60 g vajat, a fokhagymát add hozzá és gyakori keverés mellett pirítsd meg. Add hozzá a lisztet, vedd lejjebb a lángot és főzd 2 percig folyamatos kevergetés mellett.
  2. Add hozzá a csirke alaplevet, forrald fel és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Ezután hagyd, hogy a leves fedél nélkül, lassú tűzön főljön fél óráig. Néha kevergesd meg.
  3. Add hozzá a tejszínt és főzd 1 percig. Óvatosan keverd össze a levest botmixerrel. Öntsd a levest egy tiszta edénybe egy szitán keresztül és még egyszer keverd át a botmixerrel.
  4. Pucolj meg 2 gerezd fokhagymát és vágd vékony szeletekre. Melegítsd fel a maradék vajat egy serpenyőben és süsd meg rajta a fokhagymát közepes lángon, gyakori keverés mellett, amíg aranyszínű nem lesz.
  5. Tálald a levest a sült fokhagymával.

Kifli Tipp

A fokhagymát óvatosan pirítsd meg, mert a sötétebb színűre pirított fokhagyma keserű ízű. Ne használj olyan régebbi fokhagymát, ami elkezdett kicsírázni, kihajtani - az ilyen fokhagymából nem lehet ízletes levest készíteni. Az elkészítéshez szükséged lesz botmixerre és egy szűrőre vagy szitára.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.