
Panarini
PANARINI Pontypatkó (kb. 3-4 db)
kb. 0,65 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 4 NAPIG
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Pontypatkó
Termékleírás
A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.
Termékinformáció
A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.
Ponty patkó recept:
- A ponty patkókat meg mossuk, lecsepegtetjük, és a bőr felöli oldalakon 1-2 vágást ejtünk a csontig hatolva, hogy át tudja járni a páclé.
- A páchoz össze keverünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes darált paprikát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
- A halszeletek sózzuk, majd a páccal bekenjük és legalább 2 órán át, pácoljuk hűtőszekrényben légmentesen lezárva.
- A padlizsánt miután megmossuk, a zöld szárát levágjuk, hosszában ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk enyhén olajjal. 1-2db Tv paprikát és erős (opcionális) paprikának eltávolítjuk a magházát és hasonló kép a padlizsánhoz a tepsibe helyezzük. 170-180°C fokon, sütőben meg sütjük kb. 25-30 percig de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg! A paprikák hamarabb készülnek el kb. 8-10 perc alatt!
- A zöldségeket meghámozzuk és belerakunk mindent egy turmixba. Ízesítjük fokhagymával, szezámolajjal, almaecettel, sóval, borssal, és egy kevés tejföllel. Majd homogén állagúra turmixoljuk
Készítsünk hozzá burgonyát:
- Megmosunk őket, kisebb darabokra tépett alufólia (később bele tudjuk csomagolni a burgonyákat) darabokra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal ízesítjük. Csomagoljuk be egyesével és süssük puhára száraz sütőben
- Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben a halszeleteket 3-5 percig sütjük, majd meg fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet, míg meg nem puhul. Ha a hal megsült a burgonyákat a fóliából kicsomagolva ketté vágva padlizsán krémet a tetejére halmozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Persze! Itt a frissített verzió:
Faj tudományos neve: Cyprinus carpio
Termelési módszer: Akvakultúrában tenyésztett
Halászati-eszköz kategória: Kerítőháló
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
ponty patkó |
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/ kCal |
Zsír | g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Hal |