

Gyermelyi
Gyermelyi 4 tojásos durum Lasagne
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.
Az itáliai gasztronómia klasszikus terméke a lasagne. Ennek a terméknek a gyártása és csomagolása rendkívüli odafigyelést és gondosságot igényel. A Gyermelyi Lasagne mind megjelenését, mind beltartalmát tekintve az abszolút prémium kategóriát képviseli.
Mi az a durum tészta?
Durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A tészta színe aranysárgás, főzés közben kevésbé hajlamos a szétesésre, és jól tartja a formáját. Ízvilága semleges, így jól párosítható különféle szószokkal, legyen szó paradicsomos, tejszínes vagy zöldséges változatokról.
Leírás
Durum lasagne tészta.
Termékinformáció
Ajánljuk a sült tésztalapok hagymával és szalonnával fogás mellé.
Hozzávalók
200 g Gyermelyi Lasagne, 250 g parasztkolbász, 150 g húsos szalonna, 2 fej lilahagyma, 200 g zöldpaprika, 1 dl tejföl, 50 g reszelt sajt, 5 db tojás, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése
- A húsos szalonnát csíkozd fel, és pirítsd üvegesre. Tedd rá a fél karikára vágott kolbászt, a finomra vágott lilahagymát és a vékonyra szeletelt paprikát. Pirítsd össze 4-5 percig, majd szórd meg a petrezselyemmel, borssal. Ha szükséges, sózd, kevergesd, majd vedd le.
- Nagyobb edényben forralj sós vizet, és a lapokat több részletben, a vízben főzd félkeményre úgy 6 perc alatt, majd lapáttal vedd ki. Hidegvízben öblítsd le, és száraz ruhára téve szárítsd le.
- Olajozz ki egy kis teflonos serpenyőket vagy formákat, és a tésztával béleld ki az alját úgy, hogy az oldalára is felérjen.
- Tedd 200°C-ra előmelegített sütőbe, süsd 10-15 percig, hogy szép piros legyen a széle.
- A tésztakelyhekbe oszd el a kolbászos, szalonnás ragut.
- A tojásokat verd fel a tejföllel, kevés sóval, sütés előtt oszd el a kirakott serpenyőkön, szórd meg reszelt sajttal.
- Tedd 200°C-ra előmelegített sütőbe, és 5-10 percig süsd, majd tálalhatod.
Vagy készíts belőle zöldséges gomolyás lasagnét!
Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.
Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.
Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Tésztaipari durumbúzadara | |
glutén | |
Pasztörizált tojáslé | 20 % |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |