Magyar étkezési paprika, csomagolt

500 g
Frissen szedett
979 Ft 1 958 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Étkezési paprika. 

Érdekessége

Dél-és Közép-Amerikában őshonos zöldség, rengeteg fajtája létezik. A paprika, latin nevén Capsicum annuum a burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona a paradicsomnak, burgonyának is. Magyarországon a XVI. századtól ismerik, a hazai termesztők fűszernövényként a hosszú, hegyes típust tették világszerte ismertté.

*A kép illusztráció.

Felhasználás

A magyar gasztronómia egyik kedvenc zöldség­e. Fogyasztd nyersen vagy főzve és olyan spe­ciális ételekbe mint a lecsó vagy a töltött paprika. Feldolgozva - savanyítva önmagában, vagy egyéb zöld­ségfélékkel is jó választás. Vitaminokban és a karotinoidokban gazdag, C vitamin tartalma jelentős ezért igen jótékony.

Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal

Hozzávalók / 4 adag

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg kolbász (1 nagy szál)
  • 0.5 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika
  • 1 közepes db hegyes erős paprika
  • 1 kg paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot kockázzuk.
  2. A kolbászt karikázzuk, a szalonnát lapocskákra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékba tesszük a szalonnát és a kolbászt. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kolbász roppanós lesz, és míg a szalonna üveges nem lesz. Szűrőkanállal eltávolítjuk őket.
  4. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük míg enyhén üveges lesz. Hozzáadjuk a paprikákat, és kb. 10 percig főzzük, míg kicsit összeesik. Akkor mehet rá a felkockázott paradicsom, só-bors, majd időnként a lábost megrázogatva 15-20 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik, de még nem szószos.
  5. Ha kész, visszaöntjük bele a kolbászt és a szalonnát, majd még egyet rottyantunk rjta, és azonnal tálaljuk.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.