Székelykáposzta receptvideó
Egy magyaros receptet hoztunk nektek, ami általában telitalálat a család minden tagjánál. A hideg hónapokban az egyik legjobb, amit tehetsz, ha vacsorára egy gazdag, meleg egytálételt készítesz, mint a székelykáposzta. Nemcsak felmelegít, de a következő napra is energiát ad. Ráadásul tudtad, hogy egyike azoknak az ételeknek, amiknél az egész adagot melegítheted, és csak egyre ízesebb lesz?
Elkészítés
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, beleteszem a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, lepirítom. Ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát. Felöntöm pici vízzel, megszórom a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, összeforgatom, hozzáadom a kockára vágott húst. Fedő alatt 10 percet főzöm, majd mehet bele a káposzta (ha szükséges, mossuk át, akár többször is).
Fedővel lefedve, többszöri kevés vízpótlással, addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 mk frissen őrölt tarka bors
- 2 db babérlevél
- 70 dkg sertéslapocka
- 1 kg savanyúkáposzta
- szükség szerint só
Rendeld meg most gyorsan a hozzávalókat, és akár 4 órán belül visszük!