Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Székelykáposzta receptvideó

Egy magyaros receptet hoztunk nektek, ami általában telitalálat a család minden tagjánál. A hideg hónapokban az egyik legjobb, amit tehetsz, ha vacsorára egy gazdag, meleg egytálételt készítesz, mint a székelykáposzta. Nemcsak felmelegít, de a következő napra is energiát ad. Ráadásul tudtad, hogy egyike azoknak az ételeknek, amiknél az egész adagot melegítheted, és csak egyre ízesebb lesz? 

 

Elkészítés

A füstölt szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, beleteszem a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, lepirítom. Ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát. Felöntöm pici vízzel, megszórom a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, összeforgatom, hozzáadom a kockára vágott húst. Fedő alatt 10 percet főzöm, majd mehet bele a káposzta (ha szükséges, mossuk át, akár többször is).

 

Fedővel lefedve, többszöri kevés vízpótlással, addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.

 

Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.

 

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 mk frissen őrölt tarka bors
  • 2 db babérlevél
  • 70 dkg sertéslapocka
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • szükség szerint só

Rendeld meg most gyorsan a hozzávalókat, és akár 4 órán belül visszük!