Rongyos kifli receptvideó
Elkészítés
A vaj kivételével a hozzávalókat egy tálba teszem, összekeverem és alaposan kidagasztom, majd befedem és egy órára hűtőbe teszem.
A kelesztési idő lejárta után a tésztát lisztezett deszkára borítom, nyolc részre osztom, gombócozom és minden gombócot 2-3 mm vastagságúra nyújtok, majd vajjal megkenve rétegezem. Egy tésztalap, megkenem a lehűtött reszelt vaj 1/7 részével, beborítom egy kinyújtott tésztával, majd megint vaj és ezt így folytatom, amíg el nem fogy. Az utolsó tésztalap tetejét már nem kenem be.
Az így kapott tésztát amilyen vékonyra csak tudom, kinyújtom és 12 részre (háromszög alakúra) osztom, majd feltekerem a kifliket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, kendővel letakarom és 30 percet pihentetem.
A megkelt kifliket lekenem felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.
A sütő aljába, hőálló tálba vizet teszek, hogy sütés közben gőz képződjön.
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 2 tk cukor
- 5 dkg friss élesztő vagy ennek megfelelő szárított
- 15 dkg kefír
- 2 kk só
- 2 egész tojás
- 20 dkg vaj + 1 tojás a kenéshez