Paradicsomos tészta, házi paradicsomszósszal

Paradicsomos tészta, házi paradicsomszósszal

A nap érlelte roppanós paradicsom úgy jó, ahogy van. Ebben a receptben egy nyers paradicsomszószt kínálunk, ami az igazi mediterrán nyarat idézi konyhádba.

 

Hozzávalók (4 személyre):

10 db érett paradicsom

1 db uborka vagy cukkini

2 kápia paprika

2 szikkadt zsemle felkockázva

1 kisebb lilahagyma (opcionális)

2 gerezd fokhagyma (opcionális)

1 ek cukor

Pár csepp balzsamecet

2 ek olívaolaj

Só, bors ízlés szerint

500 g száraztészta

Opcionálisan zöldfűszerek:

Friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem

Elkészítés:

  1. A tésztához tegyél fel vizet forrni, közben összeállítható a szósz.

  2. Vágd kockára a zsemlét, majd ugyanígy vágj fel 8 paradicsomot is. Egy tálban keverd össze az olívaolajjal, balzsamecettel, valamint a cukorral, sóval és borssal és hagyd állni kicsit.

  3. A megmaradt két paradicsom, valamint a zöldfűszerek kivételével kockázd fel a többi zöldséget és tedd egy turmix kelyhébe.

  4. Turmixold krémesre a zöldségeket, majd add hozzá a paradicsomos-zsemlés keveréket és turmixold tovább.

  5. Vágd kockára a megmaradt paradicsomot, aprítsd fel a kiválasztott fűszernövényeket.

  6. Amikor a tészta megfőtt keverd hozzá a szószt, a felkockázott paradicsomot és apróra vágott zöldfűszereket.

  7. Jó étvágyat hozzá!