Mustáros-rozmaringos T-bone steak receptvideó
Elkészítés
Fontos, hogy mindig szobahőmérsékletű hússal dolgozzunk!
Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanál olívaolajat, ezen sütjük a húst oldalanként 3-3 percig, majd tányérra tesszük, befedjük egy fedővel és 8 percet pihentetjük.
A pihentetési idő lejárta után visszatesszük a serpenyőbe, sózzuk, a tetejére tesszük a vajat, hagyjuk szépen ráolvadni, a serpenyőbe dobjuk a mustárokat, hogy kicsit megpiruljanak.
Majd elkenjük a vajjal, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, rádobjuk a rozmaringot, ismét meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal és ezt követően oldalanként ismét 3-3 percig sütjük, sütés közben locsolgajuk a mustáros-vajas-olivás szafttal.
Amikor elkészült vágódeszkára tesszük és frissen szeleteljük. Kínálhatunk hozzá staek burgonyát, friss salátát.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 szép szelet T-bone steak olívaolaj
- nagyszemű só
- 1 ek puha vaj
- 1 tk dijoni krémes mustár
- 1 tk dijoni magos mustár
- aprított petrezselyemzöld
- 2-3 ág friss rozmaring