Fűszeres karajcsíkok sörös bundában recept
Mindenki imádja a rántotthúst, de időnként jó egy kicsit elszakadni a megszokottól. Most a Gastrohobbi sörrel bolondította meg az egyszerű receptet, amivel különlegesen puha bundát kap az étel. Ugye meg is van a következő vasárnapi ebéd?
Elkészítés
A húst 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összeforgatjuk és félretesszük amíg elkészítjük a masszát.
A liszthez adjuk a tojást, a sör felét, sózzuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk a maradék sörrel.
A befűszerezett húst lisztbe forgatjuk, majd a masszába és forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
- 50 dkg sertéskaraj
-
1 tk majoranna
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk fűszerpaprika
-
20 dkg finomliszt + 3 ek a forgatáshoz
-
2 tojás
-
2 dl világos sör
-
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
-
olaj a sütéshez
Rendeld meg egyszerűen a hozzávalókat!