Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Fűszeres karajcsíkok sörös bundában recept

Mindenki imádja a rántotthúst, de időnként jó egy kicsit elszakadni a megszokottól. Most a Gastrohobbi sörrel bolondította meg az egyszerű receptet, amivel különlegesen puha bundát kap az étel. Ugye meg is van a következő vasárnapi ebéd?

Elkészítés

A húst 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összeforgatjuk és félretesszük amíg elkészítjük a masszát.

 

A liszthez adjuk a tojást, a sör felét, sózzuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk a maradék sörrel.

 

A befűszerezett húst lisztbe forgatjuk, majd a masszába és forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

 

Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.


 

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 tk majoranna

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 tk fűszerpaprika

  • 20 dkg finomliszt + 3 ek a forgatáshoz

  • 2 tojás

  • 2 dl világos sör

  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

  • olaj a sütéshez

 

Rendeld meg egyszerűen a hozzávalókat!