4 FŐREÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 3 kg ponty
- Ponty ikra
- 3 fej hagyma
- 3 ek pirospaprika
- Cseresznyepaprika ízlés szerint
- Gyufatészta
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Darabold fel a megtisztított pontyot és a főzés előtti napon sózd be.
- 2Nagy lángon forrald fel, és mikor felforrt, vedd visszább a lángot.
- 3A legnagyobb lábasodba tedd bele a halhúst és a felaprított hagymát. Minden kiló halhús után adj hozzá 1,2 liter vizet.
- 4Hagyd a levest zubogva főni 35-40 percig. Ezalatt az ízek tökéletesen összeérnek.
- 5A kész halászlevet tálald a haldarabokkal és frissen főtt tésztával.
- 6Amikor már elforrta a habját, akkor szórd bele a pirospaprikát. 15-20 perc főzés után tedd bele az ikrát és a cseresznyepaprikát is, majd ismét feljebb veheted alatta a lángot.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!