Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 450 g darált marhahús
  • 6 kaliforniai paprika (tető levágva, magok eltávolítva)
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 30 g paradicsompüré
  • 225 g főtt fehér vagy barna rizs
  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 1,5 teáskanál oregánó
  • Bors
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj + kevés a locsoláshoz
  • Petrezselyemzöld a tálaláshoz

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • 2Főzd meg a rizst.
  • 3Vágd körbe a paprika szárát a zöldség tetején, és távolítsd el a magházat és a magokat. Ha szükséges, öblítsd ki őket egy kis vízzel, hogy a maradék magokat is eltávolítsd. Ha néhány mag mégis benne marad, ne aggódj – ettől az étel még ugyanolyan finom lesz!
  • 4Miután a paprika előkészült, vegyél elő egy nagy serpenyőt, és hevíts benne egy kevés olajat közepes lángon. Kezdd el pirítani a hagymát, majd amikor kezd üvegesedni, add hozzá a fokhagymát. Ezután kanalazd bele a paradicsompürét, és hagyd, hogy egy-két percig magában piruljon, mielőtt hozzáadnád a következő hozzávalót.
  • 5Amikor a hagyma és a fokhagyma már megpuhult és illatos, add hozzá a darált marhahúst és pirítsd meg. Ha túl sok felesleges olaj gyűlik össze a serpenyőben, óvatosan csöpögtesd le.
  • 6Amikor a darált marhahús készen áll, keverd hozzá a főtt rizst és a paradicsomkockákat. Szórd meg oregánóval, sóval és borssal, majd alaposan keverd össze. Most érdemes megkóstolni, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen. Hagyd az egészet néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek, és a folyadék kissé besűrűsödjön.
  • 7Kanalazd bele a kész tölteléket a paprikákba, ügyelve, hogy szépen megteljenek. Érdemes egy kevés olajat locsolni a paprikák külsejére, hogy sütés közben szép, rugalmas textúrájuk maradjon. Miután mind megtöltötted, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. Ezután az egész tepsit takard le alufóliával, és helyezd a sütőbe.
  • 8Érdemes az utolsó 10 percre levenni a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetejükön. Ha előre felaprított sajtot használsz, lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szüksége az olvadáshoz, így nyugodtan hagyd a sütőben egy kicsit tovább.
  • 9Miután kész, díszítsd a paprikákat friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy korianderrel, majd tálald forrón!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK