Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 450 g darált marhahús
- 6 kaliforniai paprika (tető levágva, magok eltávolítva)
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 30 g paradicsompüré
- 225 g főtt fehér vagy barna rizs
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1,5 teáskanál oregánó
- Só
- Bors
- 100 g reszelt sajt
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj + kevés a locsoláshoz
- Petrezselyemzöld a tálaláshoz
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- 2Főzd meg a rizst.
- 3Vágd körbe a paprika szárát a zöldség tetején, és távolítsd el a magházat és a magokat. Ha szükséges, öblítsd ki őket egy kis vízzel, hogy a maradék magokat is eltávolítsd. Ha néhány mag mégis benne marad, ne aggódj – ettől az étel még ugyanolyan finom lesz!
- 4Miután a paprika előkészült, vegyél elő egy nagy serpenyőt, és hevíts benne egy kevés olajat közepes lángon. Kezdd el pirítani a hagymát, majd amikor kezd üvegesedni, add hozzá a fokhagymát. Ezután kanalazd bele a paradicsompürét, és hagyd, hogy egy-két percig magában piruljon, mielőtt hozzáadnád a következő hozzávalót.
- 5Amikor a hagyma és a fokhagyma már megpuhult és illatos, add hozzá a darált marhahúst és pirítsd meg. Ha túl sok felesleges olaj gyűlik össze a serpenyőben, óvatosan csöpögtesd le.
- 6Amikor a darált marhahús készen áll, keverd hozzá a főtt rizst és a paradicsomkockákat. Szórd meg oregánóval, sóval és borssal, majd alaposan keverd össze. Most érdemes megkóstolni, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen. Hagyd az egészet néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek, és a folyadék kissé besűrűsödjön.
- 7Kanalazd bele a kész tölteléket a paprikákba, ügyelve, hogy szépen megteljenek. Érdemes egy kevés olajat locsolni a paprikák külsejére, hogy sütés közben szép, rugalmas textúrájuk maradjon. Miután mind megtöltötted, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. Ezután az egész tepsit takard le alufóliával, és helyezd a sütőbe.
- 8Érdemes az utolsó 10 percre levenni a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetejükön. Ha előre felaprított sajtot használsz, lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szüksége az olvadáshoz, így nyugodtan hagyd a sütőben egy kicsit tovább.
- 9Miután kész, díszítsd a paprikákat friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy korianderrel, majd tálald forrón!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!