Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 1 kg liszt
  • 400 g vaj
  • Csipet só
  • 150 g porcukor
  • 20 g élesztő
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1+1/4 csésze tej

HOZZÁVALÓK A DIÓS TÖLTELÉKHEZ

  • 500 g darált dió
  • 50 g mazsola
  • 150 g méz
  • 150 g kristálycukor
  • 1,5 csésze tej
  • 1/4 tk vaníliás cukor
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek zsemlemorzsa

HOZZÁVALÓK A MÁKOS TÖLTELÉKHEZ

  • 500 g darált mák
  • 1/2 üveg meggykompót, mag nélkül
  • 150 g méz
  • 150 g kristálycukor
  • 1,5 csésze tej
  • 1/4 tk vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a sóval. A többi hozzávalót hideg tejben elkeverjük, majd a morzsalékhoz adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Fontos, hogy gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kéz melegétől.
  • 2A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, majd a darabokból a nyújtódeszkán gombócokat formálunk.
  • 3Nedves ruhával letakarva a hűtőszekrényben pihentetjük körülbelül 2 órán át, amíg elkészítjük a tölteléket.

MÁK- ÉS DIÓTÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE

  • 1A darált diót összekeverjük a megmosott, lecsepegtetett mazsolával.
  • 2 Egy lábosban felforraljuk a tejet a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a darált diót, felforrósítjuk, és belekeverjük a zsemlemorzsát. Amikor kihűlt, négy egyforma gombócot formálunk belőle.
  • 3A máktölteléket ugyanígy készítjük el, mint a diótölteléket. Ha mákos bejglit készítünk, a tölteléken szemenként elosztjuk a meggyet.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  • 1A pihentetett tésztát egyenként kb. 250–300 mm méretű, körülbelül 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, liszt használata nélkül. A tölteléket enyhén nedves kézzel egyenletesen elosztjuk és ellapítjuk a tésztán.
  • 2A tésztát hosszában feltekerjük rúdszerűen, úgy, hogy a széle alulra kerüljön. A bejgliket egymástól 80 mm távolságra helyezzük a tepsibe, majd megkenjük kikevert tojássárgájával.
  • 3Amikor a tojássárgája megszáradt (kb. 20 perc múlva), a jól felvert tojásfehérjével áthúzzuk a rudakat. A bejgliket villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben, 170 °C-on, 30 perc alatt megsütjük.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A DIÓS TÖLTELÉKHEZ

HOZZÁVALÓK A MÁKOS TÖLTELÉKHEZ