Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A VADASHOZ

  • 1 kg nyúlhús
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 10 szem bors
  • 10 db borókabogyó
  • 6 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor (száraz)
  • 3 púpozott ek cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 dl tejföl
  • Mustár ízlés szerint
  • 3 ek almaecet
  • 1 púpozott ek finomliszt

HOZZÁVALÓK A ZSEMLEGOMBÓCHOZ

  • 3 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 7 evőkanál rétesliszt
  • 2 ek napraforgó olaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Mosd meg a konyhakész nyulat, darabold fel, és tedd egy fazékba. Sózd meg, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje a húsdarabokat.
  • 2Forrald fel, közben szedd le a habot a tetejéről. Ezután add hozzá a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt és ecetet. Főzd addig, amíg a nyúl teljesen meg nem puhul; ez általában 80-90 percig tart.
  • 3Ha a hús megpuhult, szedd ki a babérlevelet és a szemes borsot, majd vedd ki a húst, és tedd félre.
  • 4Egy másik edénybe tedd a zöldségeket a főzőlével együtt, szórd meg finomliszttel, és pürésítsd az egészet botmixerrel. Ezután keverd hozzá a tejfölt, a citromhéjat, és ízlés szerint még egy kis mustárt vagy sót, ha szükséges. Forrald ki alaposan.
  • 5A zsemlegombóchoz vágd kockákra a zsemléket, majd terítsd egy tepsibe, és pirítsd őket aranybarnára a sütőben. A tojásokat keverd össze egy kevés étolajjal, rétesliszttel és sóval, majd forgasd bele a pirított zsemlekockákat. Evőkanál segítségével szaggasd a masszát a forrásban lévő vízbe, és főzd meg. Ha elkészültek, szedd ki őket szűrőtálba, és hagyd lecsepegni.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK A VADASHOZ

HOZZÁVALÓK A ZSEMLEGOMBÓCHOZ