• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
6 adagDo hodinky

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

  • 80 dkg marha bélszín
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 teáskanál mustár
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • fél teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

Elkészítés

  • 1A bélszínt késsel lehártyázzuk, borssal és mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amelybe éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, és letakarva érleljük a hűtőszekrényben 3-4 napig.
  • 2A kissé lecsöpögtetett érlelt bélszínt kb. 1 teáskanál sóval bedörzsöljük. A pácoláshoz használt olajból serpenyőben felforrósítunk egy keveset, és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd folpakba csomagoljuk, és jól behűtjük.
  • 3A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A megtisztított gombát és hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a hús pácolásához használt 3-4 evőkanál olajon keverés közben addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a morzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. A tűzről lehúzva a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
  • 4A tésztát enyhén meglisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Az elősütött húst körbetapasztjuk a gombapéppel, és a tészta közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük az elkevert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással bekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, végül ujjnyi vastagon felszeleteljük. Főtt burgonya, krumplipüré vagy zöldségköret illik hozzá.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ