Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg füstölt lazac
- 20 dkg vegyes saláta mix
- 1 lime
- 2 kanál kapribogyó
- 2 dl tejföl
- 2 dl görög joghurt
- Egy csokor snidling
- 0,5 dl extraszűz olíva
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A labneh egy hűsítő krémsajt, amit otthon is könnyen elkészíthetünk.
- 2A legegyszerűbb módja, ha görög joghurtot és tejfölt keverünk össze, kicsit megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd egy gézbe borítjuk és felkötjük egy tál fölé csepegni egy éjszakát a hűtőben.
- 3A salátához a kész labneh kerül alulra, erre halmozzuk a salátaleveleket, amiket kevés olivával, lime lével egy csipet sóval ízesítünk.
- 4Erre kerülnek a lazac szeletek, a kapri bogyó és meg egy kis dresszing a tetejére.
Kifli tipp
Pácolt lazaccal, vagy akár tonhallal is elkészíthető.
A lebneh kiváló szendvicskrém is. Ha főételként adjuk, barnakenyeret, vagy kovászos pirítóst kínáljunk hozzá.
De padlizsánkrém mellé is jól passzol.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!