Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg pecsenye kacsamáj
  • 25 dkg sótlan vaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 0,5 dl portói, vagy édes tokaji bor
  • Bors
  • 2-3 körte
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom leve

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Fonott kalács

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben dinszteljük meg két kanál vajon az ág kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a kierezett májat és alaposan pirítsuk meg, de ne szárítsuk ki.
  • 2
    Öntsük rá a portóit és gyújtsuk meg.
  • 3
    Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a kakukkfű ágat, sózzuk meg és turmixoljuk össze a maradék szobahőmérsékletű vajjal, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
  • 4
    Tegyük egy zárható edénybe és tegyük a hűtőbe úgy, hogy műanyag fóliát teszünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg.
  • 5
    Két körtét hámozzunk meg és vágjuk kockára, majd citrommal és cukorral ízesítsük.
  • 6
    A harmadik körtét szeleteljük hajszál vékonyra és mártsuk bele cukros, citromos vízbe, majd hagyjuk kiszáradni egy zsírpapíron
  • 7
    Tálaljuk a pirított kaláccsal, körte kompóttal és szelettel.
Kifli tipp
Csirkemájjal, vagy pecsenye libamájjal is elkészíthető. Bármilyen gyümölccsel finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

60 dkg pecsenye kacsamáj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

ügyfélszolgálat elérhetőségei

  • Szöveg betöltése

    Szöveg betöltése

  • Szöveg betöltése

    Szöveg betöltése

Szöveg betöltése

Szöveg betöltése

A süti beállítások megváltoztatásához kattints ide.

Magyar