Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SIMA PISKÓTÁHOZ
- 4 db tojás
- 10 dkg barna rizsliszt
- Fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
HOZZÁVALÓK A KAKAÓS PISKÓTÁHOZ
- 4 db tojás
- 9 dkg barna rizsliszt
- Fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
HOZZÁVALÓK A DIÓS PISKÓTÁHOZ
- 4 db tojás
- 9 dkg barna rizsliszt
- Fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 4 dkg darált dió
HOZZÁVALÓK A VANÍILIAKRÉMHEZ
- 4 db tojássárgája
- 5 dl mandulaital
- 12 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- 2 ek tápióka keményítő
HOZZÁVALÓK A SZIRUPHOZ
- 15 dkg porcukor
- 1 ek rum
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉÖNTETHEZ
- 7,5 dkg porcukor
- 3,5 ek kakaópor
HOZZÁVALÓK A TEJSZÍNHABHOZ
- 2 dl habtejszín
HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2A sima piskótához válaszd szét a tojásokat. A sárgájákat a porcukorral keverd habosra, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig 2 ek vizet. A fehérjékből egy csipet sóval verj kemény habot, majd egy fakanál segítségével forgasd bele óvatosan a tésztába.
- 3Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig.
- 4Készítsd el a másik 2 piskótát is ugyanígy, viszont az egyikbe vegyíts diót, a másikba pedig kakaót a liszttel.
- 5Forrald fel a szirup hozzávalóit 2 dl vízzel, majd tedd félre.
- 6A vaníliakrémhez a tojássárgákat a porcukorral a vaníliával és a keményítővel verd habosra. A mandulaitalhoz add hozzá a tojássárgájás keveréket, és főzz belőle híg pudingot.
- 7Egy tálban állítsd össze a sütit, az első piskótát locsold meg a szirup egy részével és a vaníliakrém felével, majd szórd rá a mazsola és a darált dió felét.
- 8A következő piskótával ugyanígy járj el. A legfelső piskótát locsold meg a sziruppal, kend meg a lekvárral és szórd meg a kakaóporral. Legalább 12 órára tedd hűtőbe.
- 9A csokoládéöntet összetevőit 3 ek vízzel alacsony hőmérsékleten főzd addig, amíg sima, fényes szósz nem lesz.
- 10A lehűtött habtejszínt verd kemény habbá.
- 11Tálaláskor locsold meg a csokoládéöntettel, és koronázd meg tejszínhabbal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!