4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 kg őz pörkölthús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika
- 40 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kanál jóféle fűszerpaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 mokkáskanál feketebors
- 3 babérlevél
- 4-5 db borókabogyó
- Só
- Bors
- 2 liter alaplé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha kockázott húst használunk, egyszerű a dolgunk, ha csontosat, akkor csontozzuk, kockázzuk és használjuk a csontot is fel.
- 2A húst vágjuk 2x2 cm-es kockákra és hagyományos módon főzzük meg pörköltnek, zsiradékként használjuk a kockára vágott füstölt szalonnát kipirítva. Ízesítsük a kockára vágott paprikával és paradicsommal, valamint a felsorolt fűszerekkel, babérral, borssal, köménnyel és a fűszerpaprikával.
- 3Amikor a hús majdnem teljesen puha, tehát olyan 80-90%-ban elkészült, adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott répát, majd 5 perccel később a burgonyát is.
- 4Öntsük fel alaplével, ellenőrizzük a sósságát és főzzük össze.
- 5Tálaljuk a gulyást jóféle kovászos kenyérrel és adjunk hozzá szeletelt hegyes erős paprikát.
KIFLI TIPP
- 1Természetesen más vadból szarvasból, vagy vaddisznóból is elkészíthető, arra figyeljünk, hogy ne száraz húsrészt válasszunk hozzá.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!