Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db bőrös kacsamell filé
  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg édesburgonya
  • 1 nagy zellergumó
  • Pár szép salátalevél a tálaláshoz
  • 20 dkg vaj
  • Kakukkfű
  • 2 liter szárnyasalaplé
  • Cukor
  • Bors
  • 0.5 dl olaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Libamell
  • Csirkemell
  • Petrezselyemgyökér
  • Paszternák
  • Sütőtök
  • Karfiol

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A céklát csomagoljuk alufóliába, a másik két zöldséget csak tegyük egy tepsire és helyezzük őket 160 fokos sütőbe, míg mindegyik teljesen puhára sül.
  • 2Ezután hámozzuk őket meg és 1-1 kanál vajjal, csipet sóval turmixoljuk őket egyenként simára.
  • 3A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrüket sűrűn irdaljuk be a zsírig és hideg serpenyőben tegyük fel sülni, hogy a zsírja ki tudjon sülni szép lassan.
  • 4A zsírt közben öntögessük le, hogy a bőre ropogós legyen és tegyük félre később még jól jön bármilyen főzéskor. Ha megpirult a bőre, fordítsuk meg a melleket és tegyük be a 160 fokos sütőre, 8-15 percre, attól függően, mennyire szeretjük jól átsülve.
  • 5Az alaplevet forraljuk addig, amíg szósz sűrűségű nem lesz és kb 1 dl marad a 2 literből. Ha kell ízesítsük, sóval, csipet cukorral, borssal, kedvünk szerint zöldfűszerrel.
  • 6Ha megsültek a kacsamellek, felvágás előtt pihentessük őket langyos helyen 10-15 percig, majd tálaljuk a háromféle pürével, szafttal és szép salátalevelekkel.
Kifli tipp
Libamellel, vagy csirkemellel is elkészíthető. Más zöldségeket, akár petrezselyem gyökeret, paszternákot, vagy sütőtököt is használhatunk a pürékhez. De a karfiol is nagyon finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD