4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A FÁNKOKHOZ
- 10 dkg vaj
- 5 tojás
- 20 dkg Szafi Free Hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (gluténmentes)
HOZZÁVALÓK A VANÍILIÁS KRÉMHEZ
- 2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
- 5 dl tej
- 3 evőkanál Béghin Say Cukor vanília aromával
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dl tejszín
- 1 púpos evőkanál porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker sütőpor vagy vanillincukor
- SanLucar lime (ízlés szerint)
HOZZÁVALÓK A KARAMELLKRÉMHEZ
- 10 dkg Béghin Say Cukor vanília aromával
- 1 dl tejszín
HOZZÁVALÓK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ
- 5 dkg Béghin Say Cukor vanília aromával
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Forralj fel két deciliter vizet a felkockázott vajjal, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet és főzd kis lángon addig, amíg be nem sűrűsödik.
- 2Ha besűrűsödött, vedd le a tűzről, hagyd egy kis ideig hűlni, és egy habverővel egyesével dolgozd bele a tojásokat. A masszát töltsd ezután habzsákba.
- 3Sütőpapírral fedett tepsire nyomj kicsi halmokat (azért legyenek kicsik, mert a sütés folyamán nagyon meg fognak nőni), és ezt rakd 180 fokos sütőbe. A hőmérsékletet csökkentsd pár perc elteltével és süsd meg a fánkokat.
- 4A vaníiliás pudingporokból öt deciliter tejjel és három evőkanál kristálycukorral főzz sűrű pudingot, amit utána hagyj teljesen kihűlni.
- 5Verj kemény habot a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- 6A kihűlt pudingot vegyítsd el a habosra kevert vajjal, majd forgasd hozzá a tejszínhabot is. Ízlés szerint tehetsz bele egy kis lime-ot is. Ha ez kész, kanalazd ezt egy hosszúcsövő habzsákba, és töltsd be vele a kihűlt fánkokat.
- 7Karamellizálj 10 dkg cukrot, majd öntsd fel egy deciliter felforrósított tejszínnel. Ezt közepes lángon főzd sűrűre, utána pedig hagyd kihűlni.
- 8 A tejszínes karamellkrémmel építs egy piramist a megtöltött fánkokból.
- 9Végezetül karamellizálj 5 dkg kristálycukrot, picit hűtsd le, majd egy fakanál vagy villa segítségével húzz szálakat belőle, amikkel tekerd körbe a fánktornyot.
- 10Azonnal tálald, mivel állás közben a krém felpuhítja a tésztát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!