Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg durbincs filé
- 1 kg szép kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- Bazsalikom
- Snidling
- Friss petrezselyem
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 kanál borecet
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Halfilé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A halfiléket tegyük 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe 2 órára, majd vegyük ki és szárítsuk le sütés előtt.
- 2A paprikákat egészben grillen, gázláng fölött, vagy forró sütőben süssük feketére, majd tegyük egy jól záródó dobozba, hogy a saját gőzében megpuhuljon a héja.
- 3Ezután hámozzuk meg a paprikákat, dobjuk ki a csumájukat és a magokat és szeleteljük csíkokra.
- 4A dresszinghez egy kanál citromlevet, egy kanál borecetet, 4 gerezd zúzott fokhagymát és két csipet sót, frissen tört feketeborsot, keverjünk el, majd adjunk hozzá 1 dl extra szűz olívaolajat és vágott zöldfűszereket.
- 5Ezzel a dresszinggel öntsük le a hámozott, csíkokra vágott paprikát.
- 6A halat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg és húzzuk félre a tűzről, hogy a másik oldala is kapjon egy kis hőt, de ne készüljön túl.
- 7A frissen sült halat tálaljuk a paprika salátával és friss zöldfűszerekkel.
Kifli tipp
Bármilyen halat használhatunk.
A paprika saláta kiváló köret bármilyen grillezett ételhez és egy üvegben a hűtőben jó pár napig eláll.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!