Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 40 dkg lazacfilé
- 40 dkg rizottó rizs
- 2 dl száraz fehérbor
- 10 dkg zöldborsó blansolva, turmixolva
- 12 szál zöld spárga
- 1 kisebb hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Borsóhajtás
- Céklalevél, vagy apró salátalevél
- 1 citrom
- 5 dkg parmezán reszelve
- 15 dkg vaj
- 2-3 liter alaplé
- Néhány szál kapor
- 2 kanál olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Cukkini
- Brokkoli
- Zöldbab
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lazacfiléket 4 egyenlő darabra vágjuk és 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe áztatjuk 1,5 órára.
- 2Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizottó rizst, összepirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort is.
- 3Közben az alaplevet felmelegítjük és folyamatos forralás közben adogatjuk a rizottóhoz, mindig annyit, amennyit felvesz.
- 4Közben a lazacot kivesszük a sóoldatból és kevés olíva és vaj keverékén óvatosan megsütjük, vigyázva, hogy belül szaftos maradjon.
- 5A rizottót mikor majdnem teljesen puha már, húzzuk félre a tűzről és adjunk hozzá hideg vajat, reszelt parmezánt és kevés reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük.
- 6A spárgát kevés vajon 2-3 perc alatt dinszteljük meg, sózzuk és vágjuk falatnyi darabokra.
- 7Ha kész a rizottó, keverjük bele a borsópürét és tálaljuk a lazaccal, borsóhajtással, friss kaporral és a spárgával.
KIFLI TIPP
- 1A spárgából is készíthetünk pürét és adhatjuk friss zöldborsóval. Más zöldségekkel is elkészíthető, használhatunk cukkinit, brokkolit, zöldbabot, stb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!