Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 egész gyöngytyúk
  • 30 dkg répa
  • 20 dkg karalábé
  • 20 dkg petrezselyem gyökér
  • 10 dkg hagyma
  • 20 dkg zeller
  • 5 dkg csiperke gomba
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 10 dkg zöldborsó
  • Bors
  • 20 dkg csigatészta

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirkehús
  • Pulykahús
  • Sertés
  • Marhahús

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A gyöngytyúkot szedjük részeire, külön a combot, a mellet és csontos részeket.
  • 2
    Tegyük egy nagy leveses fazékba és öntsük fel vízzel.
  • 3
    Forraljuk fel és szedjük le a habját.
  • 4
    Közben tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát meg sem kell hámozni, szebb színt ad a levesnek.
  • 5
    Ha a leves egy jó fél órája fő, adjuk hozzá a zöldségeket is és sózzuk meg, majd dobjunk rá kb 10-15 szem borsot.
  • 6
    Lassú tűzön főzzük gyöngyözve, míg a hús megpuhul.
  • 7
    A tésztát bő sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.
  • 8
    Szűrjük le a levest is és szedjük külön a húst, zöldségeket, majd tálaljuk a tésztával, frissen vágott zöld petrezselyemmel, ha van akkor néhány borsóhajtással, zöldségekkel és a hússal.
Tip
Más szárnyasból, marhából, vagy sertéshúsból is elkészíthető Levesbetétként adhatunk bármilyen tésztát, máj, vagy húsgombócot is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD