• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 egész gyöngytyúk
  • 30 dkg répa
  • 20 dkg karalábé
  • 20 dkg petrezselyem gyökér
  • 10 dkg hagyma
  • 20 dkg zeller
  • 5 dkg csiperke gomba
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg csigatészta
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirkehús
  • Pulykahús
  • Sertés
  • Marhahús

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A gyöngytyúkot szedjük részeire, külön a combot, a mellet és csontos részeket.
  • 2Tegyük egy nagy leveses fazékba és öntsük fel vízzel.
  • 3Forraljuk fel és szedjük le a habját.
  • 4Közben tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát meg sem kell hámozni, szebb színt ad a levesnek.
  • 5Ha a leves egy jó fél órája fő, adjuk hozzá a zöldségeket is és sózzuk meg, majd dobjunk rá kb 10-15 szem borsot.
  • 6Lassú tűzön főzzük gyöngyözve, míg a hús megpuhul.
  • 7A tésztát bő sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.
  • 8Szűrjük le a levest is és szedjük külön a húst, zöldségeket, majd tálaljuk a tésztával, frissen vágott zöld petrezselyemmel, ha van akkor néhány borsóhajtással, zöldségekkel és a hússal.
Kifli tipp
Más szárnyasból, marhából, vagy sertéshúsból is elkészíthető Levesbetétként adhatunk bármilyen tésztát, máj, vagy húsgombócot is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD