Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg sertés tarja, vagy lapocka
  • 1 db hagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 fej káposzta
  • 20 dkg majonéz
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 10 dkg tejföl
  • Bors
  • Oregánó
  • Őrölt római kömény
  • Cukor
  • Fűszerpaprika
  • Ízlés szerint savanyított jalapeno karika

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A fűszerkeverékhez keverjünk össze 2 kanál sót, 1 kanál cukrot, ízesítsük egy kávéskanál fűszerpaprikával, kevés oregánóval, feketeborssal, római köménnyel ízlés szerint. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel!
  • 2
    Forgassuk a húst alaposan ebbe a keverékbe. Közben izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
  • 3
    Tegyük a húst egy lefedhető sütőtálba és lefedés nélkül 20-30 perc alatt pirítsuk meg, majd vegyük le a hőt kb 160 fokra, fedjük be és süssük olyan puhára a húst, hogy szálaira lehessen szedni. Forrtassuk össze a saját szaftjával és tálalásig tartsuk meleg helyen.
  • 4
    A salátához vágjuk apróra a hagymát, vékony szálakra a répát és a káposzta felét is. Kicsit sózzuk meg és hagyjuk állni egy órát, majd alaposan nyomkodjuk ki.
  • 5
    Ezután majonézzel és tejföllel keverjük össze ízlés szerint és ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.
  • 6
    Tálaljuk a megpirított zsemlékben a salátával!
Tip
A pulled pork természetesen szabad tűzön, smokerben, vagy grillen indirekt hőn elkészítve a legjobb, ha van rá lehetőségünk ott is próbáljuk meg, a fűszerezés ugyan úgy megfelel arra a receptre is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1 kg sertés tarja, vagy lapocka

1,729HUF

Pork loin without bone, sliced

0.6 kg

2881.67 HUF/kg

ca.2,455HUF

Fresh Boneless Pork Chuck, Chopped

ca. 0.98 kg

2499 HUF/kg

BIO
ca.2,925HUF
2,632 HUF with

Bio Boneless Pork Chuck

ca. 450 g

6499 HUF/kg

BIO
ca.2,974HUF
2,675 HUF with

Bio Pork Shoulder

ca. 440 g

6690 HUF/kg