Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertés tarja, vagy lapocka
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 db hagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej káposzta
- 20 dkg majonéz
- 10 dkg tejföl
- Só
- Bors
- Oregánó
- Őrölt római kömény
- Cukor
- Fűszerpaprika
- Ízlés szerint savanyított jalapeno karika
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A fűszerkeverékhez keverjünk össze 2 kanál sót, 1 kanál cukrot, ízesítsük egy kávéskanál fűszerpaprikával, kevés oregánóval, feketeborssal, római köménnyel ízlés szerint. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel!
- 2Forgassuk a húst alaposan ebbe a keverékbe. Közben izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
- 3Tegyük a húst egy lefedhető sütőtálba és lefedés nélkül 20-30 perc alatt pirítsuk meg, majd vegyük le a hőt kb 160 fokra, fedjük be és süssük olyan puhára a húst, hogy szálaira lehessen szedni. Forrtassuk össze a saját szaftjával és tálalásig tartsuk meleg helyen.
- 4A salátához vágjuk apróra a hagymát, vékony szálakra a répát és a káposzta felét is. Kicsit sózzuk meg és hagyjuk állni egy órát, majd alaposan nyomkodjuk ki.
- 5Ezután majonézzel és tejföllel keverjük össze ízlés szerint és ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.
- 6Tálaljuk a megpirított zsemlékben a salátával!
Kifli tipp
A pulled pork természetesen szabad tűzön, smokerben, vagy grillen indirekt hőn elkészítve a legjobb, ha van rá lehetőségünk ott is próbáljuk meg, a fűszerezés ugyan úgy megfelel arra a receptre is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!