• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép nagy érett ananász
  • 20 dkg kristálycukor
  • 9 dkg szobahőmérsékletű sós vaj
  • 1,2 dl 30-35%-os habtejszín
  • 1 kávéskanál sópehely
  • 25 dkg vaníliafagylalt

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Fagylalt

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A szószhoz a cukrot szép borostyánszínűre karamellszáljuk, egy szilikonspatulával kevergetve.
  • 2Ha egyenletesen megolvadt és szép barna, adjuk hozzá a vajat és keverjük szép simára, majd a vajjal is főzzük össze 2-3 percig, míg szép fényes egynemű lesz.
  • 3Ezután adjuk hozzá apránként a tejszínt és keverjük elm majd keverés nélkül forraljuk még egy percig.
  • 4Az ananászt hámozzuk meg, vágjuk négyfelé és kissé vágjuk ki a közepét, ami sokszor elég fás.
  • 5Kevés cukorral megszórva grillezzük, vagy forró serpenyőben süssük meg, minden oldalán néhány percig, hogy szépen megpiruljon.
Kifli tipp
Bármilyen fagyit használhatunk. A Karamell szósz sokáig eláll a hűtőben, egy zárt üvegben és szinte minden desszerthez használható. Az ananász nagyon finom grillen is elkészítve, és jó kiegészítője akár húsoknak is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD