Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db farkassügér
  • 30 dkg cukkini
  • 1 citrom
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 5 dkg cukorborsó
  • 20 dkg újburgonya, vagy mogyoróburgonya
  • 20 dkg vaj
  • 2 kanál olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kisebb hagyma
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek, pl.: snidling, petrezselyem, turbolya

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Egész hal
  • Rák
  • Csirke
  • Nyúl

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az egész halakat érdemes sós vízben bepácolni. Ehhez először az oldalvonala mentén vágjuk be, majd 2 liter vízhez adjunk 14 dkg sót és ebbe helyezzük a halakat mérettől függően 3-4 órára.
  • 2Ezután vegyük ki és szárítsuk le őket.
  • 3A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.
  • 4A vajmártáshoz a fehérbort és az apróra vágott hagymát tegyük egy edénybe és addig forraljuk lassú tűzön, míg csak egy kanál marad belőle.
  • 5Sózzuk, borsozzuk és miközben melegen tartjuk, habverővel kevergetve adja hozzá a kockára vágott hideg vaj háromnegyedét.
  • 6A kész mártást tálalásig tartsuk meleg helyen. Ízlés szerint zöldfűszerekkel izgalmasabbá tehetjük.
  • 7A hal sütését egy nagyobb serpenyőben, kevés forró olivaolajon kezdjük, először nagy hőfokon, majd vegyük lejjebb és süssük legalább 5 percig, aztán fordítsuk át és adjuk hozzá a vajat, ami felhabzik és ezzel a habzó vajjal locsolgassuk. Ha gondoljuk és szükséges, 5-10 percre 160 fokos sütőbe is betehetjük, de türelemmel serpenyőben is megsüthető.
  • 8A burgonyát főzzük meg sós vízben a cukkinit és a cukorborsót is blansoljuk.
  • 9Ezután a maradék vajban pirítsuk át őket a gombával együtt. Zöldfűszerrel ízesítsük.
  • 10A megsült halat a zöldségekkel és a vajmártással találjuk.
Kifli tipp
Másfél hallal is elkészíthetjük, akár halfékkel, rákkal is. A vajmártás jól passzol minden fehér húshoz, nyúlhoz, csirkéhez is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD