• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A KALÁCSHOZ

  • 1,5 dl langyos Mizo UHT tej
  • 1 YouTyúk tojássárgája
  • 33 dkg liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk rum
  • 1 mk őrölt vanília
  • Csipet só

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ

  • 1 YouTyúk tojássárgája
  • 1 ek Mizo UHT tej

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Lekvár
  • Vaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A langyos tejbe teszek egy tk lisztet, egy tk cukrot, alaposan elkeverem, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
  • 2Mikor az élesztő felfutott, a vaj kivételével az összes alapanyagot, alaposan összedolgozom, majd legvégül hozzá adom a vajat és hólyagosra dagasztom.
  • 3Konyharuhával befedve, meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 40 perc).
  • 4Mikor a tészta szépen megkelt, lisztezett deszkára borítom, három egyenlő részre osztom, hengereket sodrok, összefonom, majd sütőpapírral bélelt formába teszem, ismét letakarom konyharuhával és további 20-25 percet kelesztem.
  • 5Mielőtt beteszem a sütőbe, megkenem a tetejét egy ek tejjel felvert tojássárgájával és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.
  • 6Sütési idő, sütőnként változat, végezzünk tűpróbát.
  • 7A sütő aljába, egy tűzálló tálba szoktam vizet tenni a sütéshez, mert az így keletkező pára jót tesz a kelt tésztának.
  • 8Ha a teteje hirtelen sülne, takarjátok be alufóliával, hogy a belseje is átsüljön!
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A KALÁCSHOZ

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET