Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg pulyka- vagy csirkecomb
- 1,5 kg pulyka- vagy csirkecomb
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 rozmaring ág
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 alma
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Olívaolaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A pulyka- vagy csirkecombot bőrével lefelé deszkára teszem, sózom, borsozom, bekenem olívaolajjal, megszórom frissen aprított rozmaringgal, az aprított fokhagymával, az apró kockára vágott kolozsvári szalonnával, feltekerem, hústűvel, vagy saslikpálcával megtűzöm, hogy ne nyíljon szét.
- 2A megtűzött combokat hőálló tálba teszem, körbepakolom a cikkekre vágott vöröshagymával, meglocsolom fél deciliter vízzel, befedem és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 70 perc alatt készre sütöm.
- 3Amikor a hús átsült mellépakolom a cikkekre vágott almát, meglocsolom a kisült szafttal és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.
- 4Ízlés szerint burgonyapürével, párolt rizzsel és a sült almával kínálom.
- 5A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!