4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg libahús
- 40 dkg rizs
- 2 sárgarépa
- 2 gomba
- Egy darabka zeller
- 2 fehérrépa
- Petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint frissen őrölt tarkabors
- Ízlés szerint borsikafű
- Ízlés szerint majoranna
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szárnyat az ízületeknél elvágom, a mellet és a zúzát nagyobb darabokra vágom, a combot filézem és csak a húst használom, a csontot majd felhasználom egy finom levesbe.
- 2A megolvasztott zsíron üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a fűszereket, az aprított fokhagymát, az előkészített húst, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, befedem és 200 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt puhára főzöm.
- 3Egy serpenyőben, egy evőkanál olajon előpirítom a rizst, majd a húshoz adom a zöldségekkel együtt, megszórom az aprított petrezselyemmel, óvatosan összeforgatom, beleteszem a májat, befedem, visszateszem a 200 fokos sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütöm.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!