Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 üveg pácolt hering
- Kb. 1 kg friss vajtök, vagy fagyasztott gyalult tök
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter alaplé
- Só
- Cukor
- Fehérborecet
- 10 dkg joghurt, ha szeretjük
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az apróra vágott hagymát és fokhagymát fél deci olívaolajon megdinszteljük.
- 2A tököt félbevágjuk, kiszedjük a magokat, meghámozzuk és csíkokra gyaluljuk, vagy felkockázzuk.
- 3A töknek a háromnegyedét hozzáadjuk a hagymás alaphoz és jól átpároljuk
- 4Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, majd az alaplevet is.
- 5Kevés ecettel, cukorral beállítjuk az ízét, akkor jó, ha egyszerre savanykás, picit édeskés és sós is egyben.
- 6Alaposan összeturmixoljuk, majd egy szűrőn átszűrjük. Még egyszer ilyenkor kóstoljuk, meg, ha kell ízesítsük.
- 7Tálaláshoz a megmaradt tökből érdemes pár vékony szalagot enyhén megsózva beletenni, hogy legyen roppanós textúra is és kaporágakkal, és ha szeretjük egy kanál joghurttal, vagy tejföllel gazdagíthatjuk
KIFLI TIPP
- 1A leves elkészíthető cukkiniből is, de karalábéból, vagy akár uborkából is kiváló frissítő a nyári melegben.
- 2Ha zöldségalaplével készítjük, akkor vegán fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!