Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 üveg pácolt hering
  • Kb. 1 kg friss vajtök, vagy fagyasztott gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter alaplé
  • Cukor
  • Fehérborecet
  • 10 dkg joghurt, ha szeretjük

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az apróra vágott hagymát és fokhagymát fél deci olívaolajon megdinszteljük.
  • 2A tököt félbevágjuk, kiszedjük a magokat, meghámozzuk és csíkokra gyaluljuk, vagy felkockázzuk.
  • 3A töknek a háromnegyedét hozzáadjuk a hagymás alaphoz és jól átpároljuk
  • 4Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, majd az alaplevet is.
  • 5Kevés ecettel, cukorral beállítjuk az ízét, akkor jó, ha egyszerre savanykás, picit édeskés és sós is egyben.
  • 6Alaposan összeturmixoljuk, majd egy szűrőn átszűrjük. Még egyszer ilyenkor kóstoljuk, meg, ha kell ízesítsük.
  • 7Tálaláshoz a megmaradt tökből érdemes pár vékony szalagot enyhén megsózva beletenni, hogy legyen roppanós textúra is és kaporágakkal, és ha szeretjük egy kanál joghurttal, vagy tejföllel gazdagíthatjuk

KIFLI TIPP

  • 1A leves elkészíthető cukkiniből is, de karalábéból, vagy akár uborkából is kiváló frissítő a nyári melegben.
  • 2Ha zöldségalaplével készítjük, akkor vegán fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK