Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kiló nyersratyli
- Egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
- 3 csipet cihánta
- 4 ölej csikmány
- Kb. 5 zamecsli
- 1 suttyonyos petrecel és 1 véka vatyek
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba.
- 2Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós.
- 3A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat.
- 4Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
ELKÉSZÍTÉS ÉRTHETŐEN
- 150 dkg burgonya, 1 tejföl, 10 dkg sonka, 20 dkg sajt, 1 kanál zsír, Tojás igény szerint, Bors, só, Ízlés szerint sok más fűszer
- 2A krumplit főzd meg, majd törd össze.
- 3Egyenletesen oszlasd el egy tepsiben vagy hőálló tálban a tört krumplit, terítsd be a tejfölös masszával, majd a maradék sajtot reszeld a tetejére. Kb. 15-20 perc alatt melegítsd össze a sütőben.
- 4Eközben főzd meg a tojásokat. Keverd össze a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, legvégül pedig a főtt tojást ugyancsak reszelve. Ízlés szerint fűszerezd.
Kifli tipp
Most el lehet dönteni, hogy elkészítjük-e és ha igen, akkor mivel és hogyan. (Kannásbor illik hozzá.)

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!