Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g lasagna tészta
  • kb. 1 kg padlizsán (2 nagy)
  • 800 g konzerv paradicsom
  • 100 g reszelt parmezán
  • 125 g mozzarella
  • 150 ml vörösbor
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 40 g vaj
  • 500 ml tej
  • 40 g liszt
  • Egy csipet szerecsendió
  • 2 babérlevél
  • Olivaolaj
  • Bors

HA HÚSOS VERZIÓBAN CSINÁLNÁD

  • Darált marha
  • Fűszerkeverék

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, majd vágd kb. fél cm vastag szeletekre. Mindkét oldalát sózd meg, locsold meg olívaolajjal és szórd meg szárított oregánóval. Tedd a padlizsánokat a sütőpapírral bélelt tepsire és süsd 40 percig. Közben fordítsd meg a padlizsánokat. Sütés után sózd, borsozd őket.
  • 2Szeleteld fel a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg a hagymát 2 evőkanál olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát, 2 percig hagyd még pirulni. Add hozzá a paradicsomot és forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal. Önts fel borral és hagyd lassú tűzön kb. 10-15 percig, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Végül keverd hozzá az apróra vágott bazsalikomot.
  • 3Eközben készítsd el a besamel mártást. Egy lábasban olvaszd fell a vajat és szórd be liszttel. Egy percig folyamatosan kevergesd. Ezután öntsd hozzá a tejet és keverd csomómentesre. Tedd bele a babérleveleket, a szerecsendiót, sózd, borsozd. Alkalmankénti keverés mellett főzd kb. 10 percig, amíg a márts pudinghoz hasonló állagú nem lesz. Ezután vedd ki a babérleveleket. A parmezán sajt kb. 2/3-át keverd el egy marék bazsalikommal , majd keverd el a mártásban.
  • 4Most már minden összetevő elkészült, kezd el a rétegezésüket. Egy 20*30 cm-es edény alját béleld ki a sült padlizsánok kb. 1/3-ával. Fedd be őket a tésztákkal és kend le a paradicsomos keverék 1/3-át, majd a besamel 1/3-át. Ezt ismételd még kétszer. Az utolsó réteg mártást szórd meg a maradék parmezán sajttal és a tetejére helyezd a felszeletelt mozzarellákat is. Fedd le a tepsit alufóliával, majd sütőben süsd kb. 50 percig. A sütési idő felénél vedd le a fóliát, és hagyd, hogy a sajt ropogósra süljön. Sütés után tedd rá a maradék bazsalikomleveleket is.
Kifli tipp
Ne spórolj a boron. Használj olyan minőségi bort, amit amúgy meg is innál. Tálald a lasagnához a maradék bort.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK

HA HÚSOS VERZIÓBAN CSINÁLNÁD