Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g lasagna tészta
- kb. 1 kg padlizsán (2 nagy)
- 800 g konzerv paradicsom
- 100 g reszelt parmezán
- 125 g mozzarella
- 150 ml vörösbor
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 1 közepes hagyma
- 2 marék friss bazsalikom
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 40 g vaj
- 500 ml tej
- 40 g liszt
- Egy csipet szerecsendió
- 2 babérlevél
- Olivaolaj
- Só
- Bors
HA HÚSOS VERZIÓBAN CSINÁLNÁD
- Darált marha
- Fűszerkeverék
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, majd vágd kb. fél cm vastag szeletekre. Mindkét oldalát sózd meg, locsold meg olívaolajjal és szórd meg szárított oregánóval. Tedd a padlizsánokat a sütőpapírral bélelt tepsire és süsd 40 percig. Közben fordítsd meg a padlizsánokat. Sütés után sózd, borsozd őket.
- 2Szeleteld fel a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg a hagymát 2 evőkanál olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát, 2 percig hagyd még pirulni. Add hozzá a paradicsomot és forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal. Önts fel borral és hagyd lassú tűzön kb. 10-15 percig, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Végül keverd hozzá az apróra vágott bazsalikomot.
- 3Eközben készítsd el a besamel mártást. Egy lábasban olvaszd fell a vajat és szórd be liszttel. Egy percig folyamatosan kevergesd. Ezután öntsd hozzá a tejet és keverd csomómentesre. Tedd bele a babérleveleket, a szerecsendiót, sózd, borsozd. Alkalmankénti keverés mellett főzd kb. 10 percig, amíg a márts pudinghoz hasonló állagú nem lesz. Ezután vedd ki a babérleveleket. A parmezán sajt kb. 2/3-át keverd el egy marék bazsalikommal , majd keverd el a mártásban.
- 4Most már minden összetevő elkészült, kezd el a rétegezésüket. Egy 20*30 cm-es edény alját béleld ki a sült padlizsánok kb. 1/3-ával. Fedd be őket a tésztákkal és kend le a paradicsomos keverék 1/3-át, majd a besamel 1/3-át. Ezt ismételd még kétszer. Az utolsó réteg mártást szórd meg a maradék parmezán sajttal és a tetejére helyezd a felszeletelt mozzarellákat is. Fedd le a tepsit alufóliával, majd sütőben süsd kb. 50 percig. A sütési idő felénél vedd le a fóliát, és hagyd, hogy a sajt ropogósra süljön. Sütés után tedd rá a maradék bazsalikomleveleket is.
Kifli tipp
Ne spórolj a boron. Használj olyan minőségi bort, amit amúgy meg is innál. Tálald a lasagnához a maradék bort.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!