Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A KRUTONHOZ
- 2 szárazabb kifli
- 80 g vaj
HOZZÁVALÓK A LEVESHEZ
- 200 g főtt csirkehús
- 200 g konzervborsó
- 40 g vaj
- 1 liter csirkehúsleves
- 200 ml tejszín, min. 31%
- 1 evőkanál sima liszt
- 1,5 evőkanál curryfűszer
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A KENYÉRKOCKA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Melegítsd elő 180°C-ra a sütőt.
- 2Kockázd fel a kifliket 1 cm nagyságú darabokra, tedd őket tepsibe és add hozzá a vajat. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe 12 percre, amíg a kenyérkockák aranybarnára sülnek. Időnként forgasd át a kockákat.
A LEVES ELKÉSZÍTÉSE
- 1Vágd fel a csirkét 1,5 cm nagyságú kockákra.
- 2Pirítsd meg a vajat alacsony lángon. Add hozzá a lisztet és 2 percig keverd folyamatosan. Add hozzá a curryfűszert és 1 percig keverd.
- 3Add hozzá a csirke alaplevet, alaposan keverd össze, majd forrald fel. Vedd harmadára a lángot és időként megkeverve főzd 12 percig a levest. Add hozzá a tejszínt, a felkockázott csirkehúst és főzd további 3 percig.
- 4Add hozzá a lecsepegtetett borsót, ízlés szerint sózd és borsozd, majd forrald 1 percig.
Kifli tipp
A legjobb annak a csirkének a húsát használni, amiből a húslevest főzted.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!