Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg kápia paprika
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Egy kisebb ág rozmaring
- Kevés snidling (metélőhagyma)
- 50 ml olívaolaj
- 50 g csípős szalámi
- 200 ml tejföl vagy görög joghurt
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Paradicsom
- Cukkini
- Zöldségek
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kápiát akár grillezhetjük is faszén felett vagy gázgrillen, de 250 fokos sütőben is megsüthető.
- 2Az a lényeg, hogy a külseje egész feketére égjen.
- 3Ekkor tegyük egy jól zárható műanyag dobozba és fedjük be 15 perce, majd az idő letelte után hámozzuk meg.
- 4Ha meghámoztuk, távolítsuk el a csumáját és a magházat a magokkal együtt, tegyünk félre egy-két szebb darabot, amit majd kockára vágva levesbetétként használunk.
- 5Az olívaolajon kicsit dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a meghámozott kápiát, kicsit forraljuk össze majd turmixoljuk le az alaplével, hogy krémes levest kapjunk. Az alaplé mennyiségével tudjuk beállítani a levesünk sűrűségét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 6Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a szalámiszeleteket, és a kockára vágott kápiával és tejföllel vagy joghurttal együtt tegyük egy leveses tányérba.
- 7Erre öntsük a levest forrón vagy jéghidegen - mindkét módon remek előétel.
Kifli tipp
Ezt a levest akár paradicsomosan is főzhetjük, betétként bármilyen grillzöldség tökéletes. Használhatunk hozzá cukkinit is, ha a szalámit kihagyjuk, úgy is tökéletes vegetáriánus hűsítő leves.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!