• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a március 15-ei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 175 g kukoricadara vagy polenta
  • 500 g vegyes gomba
  • egy gerezd fokhagyma
  • 200 g érlelt sajt (pl.: Parmezán, Grana Padano, Pecorino, stb.)
  • Bors
  • 50 g vaj
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • Vegyes zöldfűszerek (pl.: bazsalikom, snidling, petrezselyem, rozmaring)
  • 1 liter alaplé
  • 1 salottahagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Először a polentát készítsük el.
  • 2
    Forraljuk fel az alaplevet és adjuk hozzá habverővel állandóan kavargatva a kukoricadarát, hogy csomómentes legyen. Ezután már fakanállal folyamatosan keverve főzzük puhára, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
  • 3
    Ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá a sajt felét finomra reszelve és dobjuk bele a vaj felét is.
  • 4
    Egy mélyebb tepsit béleljünk ki műanyag fóliával, amit kicsit kenjünk be olajjal.
  • 5
    Ebbe borítsuk a megfőtt puliszkát. A tepsi méretét úgy válasszuk ki, hogy körülbelül 3-4 cm mélyen legyen benne. Fedjük be, és tegyük a hűtőbe megdermedni.
  • 6
    A gombákat, ha szükséges, törölgessük át vagy gyorsan mossuk meg, majd daraboljuk fel.
  • 7
    Kevés olívaolaj és vaj keverékén dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk addig, míg minden levét elfövi, majd sózzuk, borsozzuk és pirítsuk aranyszínűre. Ekkor adjunk hozzá még egy kevés vajat.
  • 8
    A kihűlt, megdermedt polentát szárítsuk le és egy forró tapadásmentes serpenyőben vagy grillen süssük pirosra.
  • 9
    A gombaraguval, vékonyra szeletelt sajttal és zöldfűszerekkel tálaljuk.
Kifli tipp
A gombát soha ne mossuk bő vízben, mert olyan mint a szivacs, felszívja a vizet. A puliszka jó előre elkészíthető, hűtőben pár napig eláll és grillezett húsokhoz vagy magában, akár juhtúróval, tejföllel, tepertővel is kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK