• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a március 15-ei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g lágy kecskesajt
  • 50 g cukor
  • 100 g mogyoró, mandula, vagy kesudió
  • 100 g madársaláta
  • 2 körte
  • 1 lime
  • 50 ml olívaolaj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Szilikonos sütőpapír

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A cukrot egy kanál vízzel forraljuk fel, majd keverés nélkül addig főzzük, míg szép borostyán színű karamellt nem kapunk. Ekkor szórjuk bele a magvakat és azonnal öntsük ki egy kiterített szilikonos zsírpapírra.
  • 2
    Ha kihűlt, törjük össze mozsárban, de ne túl apróra.
  • 3
    A kecskesajtból formázzunk golyókat, ha jól lehűtjük, könnyebb dolgunk lesz.
  • 4
    A golyókat forgassuk a kész grillázsba.
  • 5
    A dresszinghez a lime levét facsarjuk ki, sózzuk meg, majd öntsünk hozzá 50 ml extra szűz olívaolajat.
  • 6
    A körtét hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és pár csepp limelével forgassuk össze.
  • 7
    A bonbonokat a megmosott madársalátával, a körtecikkekkel és a dresszinggel tálaljuk.
Kifli tipp
A körtét hámozás után forgassuk össze citrus levével, így nem fog oxidálódni és szép világos marad a citrusokban lévő aszkorbinsav antioxidáns hatása miatt. A grillázs bármilyen magvakkal elkészthető, dióval, mogyoróval, kesu- vagy makadámdióval vagy ezek keverékével is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ