Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg zöld- vagy vajbab
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 fej (kb. 100 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál extra szűz olívaolaj
  • Bors
  • 1 kanál jófajta fűszerpaprika
  • 2 kanál fehérborecet
  • Friss kapor
  • 200 ml mascarpone
  • 200 ml görög joghurt

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A babot forrásban lévő sózott alaplében 3-4 perc alatt roppanósra főzzük, majd kivesszük, és sós-jeges vízben frissítjük.
  • 2
    Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát két kanál olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bab negyedét is, amit teljesen puhára párolunk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mascarponét, sózzuk, borsozzuk és alaposan krémesre turmixoljuk, majd finom szűrőn átszűrjük.
  • 3
    A kaprot apróra vágjuk egy fél gerezd fokhagymával és egy csipet sóval, majd elkeverjük a görög joghurttal.
  • 4
    Tálaláskor a jéghideg levest kevés borecettel ízesítjük, a blansírozott hideg zöldbabbal és a kapros joghurttal díszítsük.
Kifli tipp
Ha sárgababot használunk, azt nem fontos blansírozni, mert nem veszti el a színét. A leves más zöldségekkel is elkészíthető. Savanyításhoz használhatunk kovászosuborka-levet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1 kg zöld- vagy vajbab